Header

5 inhakers voor 2022

uit het Inspiratiemagazine 2022

Het aantal voorbeelden van activiteiten waar je als ondernemers op kunt in- of aanhaken is talrijk. Koppel er arrangementen aan, laat routes vanuit jouw bedrijf starten of bedenk aantrekkelijke, afgeleide producten. Heb je leuke ideeën of concrete suggesties, laat het ons weten via info@rbtlandvancuijk.nl Wij gaan graag samen met jou na hoe wij jou kunnen helpen bij de promotie.
 
voorbeeld 1: Maas in het Midden
Samen met een aantal ondernemers en onze collega’s van Visit Noord-Limburg werken wij een idee uit voor een gezamenlijke campagne, waarbij wij onze ligging aan de Maas promoten. Lees onze nieuwsbrieven voor meer informatie over de inhoud en de start van de campagne.
 
voorbeeld 2: spannende tochten
Afgelopen jaar is de Sokkeltocht geïntroduceerd, een serie van drie wandelingen langs ‘helden op sokkels’.
Begin 2022 komen er twee nieuwe tochten, die in samenwerking met VisitBrabant worden uitgewerkt: de ene tocht vertelt het verhaal van het Duvelsklökske (in en rondom Sambeek), de ander is een Fabelroute in het noordelijke deel van het Land van Cuijk.

voorbeeld 3: niet 1, maar 2 UNESCO-gebieden?
De Maasheggen, een langgerekt gebied van Maashees tot Linden, is het enige UNESCO-biosfeergebied van Nederland. Wellicht is het Land van Cuijk binnenkort een tweede UNESCO-gebied rijker: het Geopark Peelhorst en Maasvallei
 
voorbeeld 4: Ons Kloosterpad
Ons Kloosterpad is een wandelpad van 330 kilometer langs een vijftigtal (voormalige) kloosters en abdijen. Drie etappes lopen door het Land van Cuijk: van het klooster in Velp naar het klooster in Sint Agatha, van het klooster in Sint Agatha naar het klooster in Boxmeer en van het klooster in Boxmeer naar De Kluis in Boekel. In 2022 komen er ook (nieuwe) ommetjes rond de kloosters, voor wandelaars die de etappes te lang vinden.
 
voorbeeld 5: Kapellenbaan
Samen met al aanwezige traditionele kunst en religieus erfgoed (kloosters, kerken en kapellen) vormen vier werken van gerenommeerde kunstenaars de Kapellenbaan. Er is een route gemaakt die wandelend, op de fiets of met de auto kan worden afgelegd.