Header

‘Zomer van een Goei Leven’ promoot evenementen in Land van Cuijk

Maandag 14 maart 2022
In samenspraak met onder meer stichting Goei Leven, lokale en regionale toeristische platforms en Land van Cuijk Boert Bewust heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk een nieuw initiatief ontwikkeld: De Zomer van een Goei Leven. Als onderdeel van een brede campagne worden deze zomer maximaal 25 Land van Cuijkse evenementen extra gepromoot. 
 
Het idee van de Zomer van een Goei Leven is gebaseerd op de Nacht(en) van een Goei Leven, die voor de coronaperiode in het Land van Cuijk zijn georganiseerd. Met dat verschil dat de evenementen nu niet in één weekeinde plaatsvinden maar over een langere periode -van 23 juni tot en met 23 september- zijn verspreid. De Nacht van een Goei Leven gaat dit jaar, vanwege de te korte voorbereidingstijd, niet door.
In totaal worden maximaal 25 evenementen geselecteerd voor de Zomer van een Goei Leven. Die activiteiten worden, gezamenlijk en met extra promotiekracht, in de etalage gezet. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk zet daarvoor onder meer de Vakantiekrant, betaalde campagnes via sociale media, advertenties in lokale media en flyers en posters in. De deelnemers krijgen bovendien de beschikking over een toolkit waarmee zij bij de eigen promotie van hun activiteit of evenement een link kunnen leggen met de campagne Zomer van een Goei Leven. 
 
Voorwaarden
Eind maart wordt bekend welke 25 evenementen op de kalender van Zomer van een Goei Leven worden geplaatst. Dat kunnen al bestaande evenementen zijn, die deze zomer sowieso plaatsvinden, maar mogen ook nieuwe activiteiten zijn. Voorwaarden voor deelname zijn dat het evenement voor een breed publiek toegankelijk is, een start- en eindtijdstip heeft en in de regel niet langer dan twee achtereenvolgende dagen duurt. Daarnaast moet het evenement passen bij waar Goei Leven Land van Cuijk voor staat: gastvrij, aandacht voor elkaar, genieten, authentieke (food)beleving, etcetera. Het bestuur van stichting Goei Leven wordt bij het selectieproces betrokken. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met een goede verdeling van activiteiten en evenementen over de regio.

Meedoen?
Organiseer of ken jij een evenement dat past in de Zomer van een Goei Leven en dat het verdient extra gepromoot te worden? Stuur dan een bericht naar info@rbtlandvancuijk.nl Daar kun je ook met vragen terecht als je twijfelt of jouw evenement wel past bij het idee van de Zomer van een Goei Leven.