Header

5 tips sociale media

Met dank aan onze partner Social Noot!

TIP 1: Plannen!
Blok elke maand 2 uur social media in je agenda. Het geeft structuur én continuïteit.
Schrijf in deze tijd alle teksten en verzamel het beeldmateriaal. Je komt daardoor makkelijker in een goede ‘schrijfflow’.
Hulp bij het inplannen nodig? Gebruik Business Suite van Facebook. Via deze tool zet je al je berichten klaar voor de hele maand. 

TIP 2: Schrijf je ideeën op!
Leuke ideeën voor berichten op sociale media komen binnen op soms onverwachte momenten. Tijdens een wandeling, als je het ontbijt klaarmaakt of als je bezig bent de tuin op te ruimen. Maak gebruik van dit moment. Schrijf alle ideeën direct in een notitieblok of noteer het in je telefoon. Zodra je start met het schrijven van teksten voor social media staan je ideeën al klaar. Easy peasy!

TIP 3: Hashtags: wel of niet?
Gebruik alleen hashtags voor Instagram en LinkedIn. Sla Facebook over. Hashtags worden via Instagram en LinkedIn gebruikt als zoekwoorden. Vooral via Instagram wordt veel gebruik gemaakt van hashtags. Iemand met interesse voor een vakantie in Nederland zoekt bijvoorbeeld op #vakantieineigenland. Alle content gemaakt met deze hashtag is hieronder terug te vinden. Zet voor LinkedIn maximaal 3-5 hashtags in en voor Instagram maximaal 30 hashtags. 

TIP 4: maak relevante hashtags
Doe onderzoek naar relevante hashtags voor jouw bedrijf of branche. Welke hashtags worden vaak gebruikt, welke minder en welke helemaal niet? Noteer de hashtags die je gevonden hebt in Excel. Wissel vaak gebruikte en minder gebruikte hashtags met elkaar af. Bekijk in je Instagram statistieken de verschillen tussen de hashtags. Hoe staat het nu met het bereik van jouw bericht? 

TIP 5: Houd het spannend
Zorg voor een gevarieerde tijdlijn. Wissel beeldmateriaal met elkaar af door het gebruik van foto’s en video’s. Hiermee houd je jouw volgers geboeid. Bovendien stimuleert dit het bereik van jouw berichten. Dit heeft te maken met het algoritme van social media.
Een handige tool voor het maken van beeldmateriaal is Canva. Gratis te gebruiken of met een abonnement voor meer opties.