Header

Inspiratiedag 2023

"Een interessante dag met nieuwe inzichten en verbindingen." Zo vatte een van de deelnemers de Inspiratiedag 2023 samen. De jaarlijkse bijeenkomst voor toeristische organisaties en ondernemers -ditmaal alleen voor ToerismePartners Land van Cuijk- vond plaats op donderdag 9 november 2023 in het clubhuis van voetbalvereniging EGS'20.

Dat de Inspiratiedag juist daar werd georganiseerd was een bewuste keuze. EGS'20 is ontstaan uit drie kleine voetbalverenigingen in de voormalige gemeente Grave die elk de grenzen van hun groei  hadden bereikt. Letterlijk en figuurlijk. Door samen te gaan is de voetbalsport in Grave, Velp en Escharen nieuw leven ingeblazen, met onder meer een moderne sportaccommodatie en zelfs het gastheerschap van interlands als opvallendste resultaten. 
Het thema van de Inspiratiedag 2023 was 'clubgevoel'. In november 2022, tijdens de vorige Inspiratiedag, heeft Visit Land van Cuijk het initiatief genomen voor de community ToerismePartners Land van Cuijk. De community, met inmiddels 135 partners, wordt langzaam maar zeker uitgebouwd. Van aanvankelijk vooral voordelen bij de deelname aan promotiemiddelen tot inmiddels een eigen kennisprogramma.
Om dat 'clubgevoel' te onderstrepen kregen alle deelnemers bij binnenkomst een exclusieve fansjaal van het Land van Cuijk omgehangen. Door de sjaal te dragen laten zij anderen zien trots te zijn op onze mooie regio. 

Presentatie EGS'20
Namens gastheer EGS'20 hield Edwin van Kraaij een korte presentatie over hoe de drie voetbalverenigingen in de voormalige gemeente Grave hebben samengewerkt om tot één club te komen én wat het hen heeft opgeleverd.
Onderstaand de presentatie van Edwin van Kraaij.

Kleedkamergesprekken
De deelnemers werden uitgenodigd om aan twee kleedkamergesprekken van elk twintig minuten deel te nemen.
In twee van de vier kleedkamers werd een toelichting gegeven op onderdelen van het kennisprogramma:
* projectleider Robert van Hemmen vertelde over de 24uur Toekomstsessie. Lees HIER meer over deze sessies;
* Wim Hofstede en Ankie Joos van VisitBrabant gingen in op het traject internationalisering ('hoe trek ik meer Duitse gasten?'). Lees HIER meer over dit traject en hoe je kunt deelnemen.
In de andere twee sessies haalden Erik Jansen en Suzanne van Alem output op voor respectievelijk Het Verhaal van het Land van Cuijk en voor het meer betrekken van eigen inwoners. De uitkomsten daarvan zijn onderstaand bijgevoegd.

Presentatie Bob van Oosterhout
Sportmarketeer Bob van Oosterhout hield een zeer gewaardeerde (9,1 gemiddeld!) presentatie over sportmarketing - en wat onder meer de toeristische sector daarvan kan leren.
De presentatie van Bob is bijgevoegd. Een leeswaarschuwing: de presentatie bestaat vooral uit beelden. Als je niet aanwezig bent geweest is het lastig te begrijpen wat het verhaal achter de beelden was.

Presentatie jaarplan 2024
Aan het einde van de bijeenkomst lichtte Erik Jansen toe wat de hoofdlijnen zijn van het jaarplan 2024 van Visit Land van Cuijk. Ook die presentatie is bijgevoegd.
Voor meer achtergrondinformatie lees het jaarplan 2024